Psychoanalyse

“Gardez-vous de comprendre.”

Jacques Lacan

Op expliciete vraag kan een psychoanalytisch proces worden opgestart. Via vrije associatie waar de (onbewuste) verlangens aan het licht kunnen komen worden de betekenissen en functies van symptomen bevraagd. De theoretische en ethische achtergrond is Lacaniaans. Deze ethiek betekent voor mij in de eerste plaats een opschorting van het begrijpen en het primaat van het verlangen. Een vrij spreken is het instrument en tevens het doel van dit proces.

Online psychoanalyse

Ik bied ook online psychoanalyse aan, zodat je het process kan aangaan op een plek die voor jou comfortabel is. Dit elimineert de noodzaak om te reizen, wat handig is voor mensen die in een afgelegen gebied wonen of vaak reizen, en zorgt zo voor de continuïteit van het proces.

Houd er echter rekening mee dat de eerste drie sessies en één jaarlijkse sessie in een live setting moeten plaatsvinden, ofwel in Antwerpen (België) of Parijs (Frankrijk). De eerste drie sessies kunnen op dezelfde dag plaatsvinden als dat beter bij jouw schema en voorkeuren past. De frequentie van de sessies kan worden besproken en aangepast aan jouw individuele behoeften.

Om het proces te starten, stuur je een e-mail naar constancedemeulder@gmail.com en geef aan dat je geïnteresseerd bent in een psychoanalytisch proces en of je naar Antwerpen of Parijs kunt komen, of dat je wilt dat ik naar jou kom (houd er rekening mee dat je verantwoordelijk bent voor de bijbehorende kosten).

De sessies kunnen plaatsvinden in het Nederlands, Engels of Frans.